У Києві це найдорожче, а в Запоріжжі — дешеве: як змінилася вартість їжі

Ціни на більшість продуктів з початку року переважно зросли. Подешевшали тільки гречка і яйця. Найдорожчими виявилися продукти у Київській, Закарпатській та Одеській областях.

Такі дані наводить Держстат, передає 24 канал.

Як відомо, з 1 липня скасовується державне регулювання цін на продукти харчування. Експерти оцінюють ініціативу Кабміну позитивно і не прогнозують різкого стрибка цін після того, як вона почне діяти.

За 5 місяців 2017 року ціни на хліб в середньому зросли на 1,23 грн. Рис подорожчав на 1,49 грн, а от гречка, навпаки, подешевшала на 2,70 грн. Істотно зросла в ціні м’ясо: яловичина подорожчала на 13,58 грн, а свинина — на 18,91 грн. Також зросли ціни на цибулю (+6,14 грн) і картопля (+3,41 грн). Між тим яйця подешевшали з січня на 1,48 грн.

Сайт «24» пропонує серію інфографіка, які показують динаміку цін на продукти в Україні з початку року. Тут також виділені найдорожчі і найдешевші області за цінами на продукти харчування.

НАЖМИТЕ НА СТРЕЛКУ , чтобы читать далее

Загрузка...